Футболен рестарт

Прочети за 4 мин от Николай Димитров 04 юни 2020

След близо двумесечна пауза от почти всякакъв спорт, светът започва да се завръща към нормалното си ежедневие. Хората започват да живеят малко по-освободено в личен аспект, а футболът, който липсваше на мнозина, се завръща с високи темпове.

Макар и с кратки спирания, Беларус продължи своето първенство, а посещенията на мачове от фенове бяха разрешени доста след обявяването на извънредно положение в останалите страни. По този начин, съзнателно или не, беларуси се порадваха на голям зрителски интерес към първенството си, понеже това беше единственото спасение на футболния зрител в условия на изолация.

Освен Беларус, първата европейска страна, която пое голямо количество заболели от новия вирус, но успя да се отърси и стартира футболните си лиги, е Германия. Немците започнаха да се завръщат към нормалния си начин на живот по-рано от останалите, като за това можем да съдим по рестарта на футболното им първенството, което стана на 16-ти май.

Предстоят още десетки първенства, които ще бъдат подновени, а информация за голяма част от тях ще получите в следващите редове.

Обзор на тепърва подновяващите се първенства

Футболните запалянковци ще могат да се насладят на футбол по техен вкус. Към момента това ще може да се случи само пред телевизора, като в скоро време се очаква да се разрешат и посещенията на мачове.

Сподели